bog piše blog™

SP 2010 – 5.dan (tor. 14. jun.) Ali je kaj boljšega od samega pokala SP v nogometu?

Posted by bog pise blog™ na junij 15, 2010

Citat za prebrat: Ze Roberto (Brazil) “Z Jezusom boste opazili, da čeprav bi na svetu imeli vse, nimate “ničesar”. Nič na svetu me ni naredilo tako srečnega, kot “imeti” Jezusa v mojem življenju. Danes lahko vidim razliko, ker sem živel na obeh straneh. Razlika je v tem, da postaneš nova oseba, nova stvaritev.”

pravilni odgovori na koncu bloga
Pred turnirjem v JAR so na štirih SP za maskote uporabili živalske like. Se lahko spomnite katero maskoto so uporabili na katerem prvenstvu?

Dvaintrideset ekip se na SP bori za en cilj, igralci imajo na umu samo eno – prijeti in dvigniti pokal SP. Le ta je narejen iz zlata približno 36 cm visok in težji od 5 kg. Nagrada vredna truda, še posebej, če gledamo kakšno simbolično težo nosi naslov SP.  Tudi sami smo poklicani, da živimo življenje, kot bi se potegovali za nagrado. In ta je še boljša kot zmaga in pokal SP. Učinki nagrade bodo trajali večno in Jezus je že plačal visoko ceno, da bi zagotovil njeno “izplačilo”.

Noč preden je bil Jezus križan je molil, da če je možno naj gre čaša trpljenja mimo njega. Vendar je v svoji neizmerljivi ljubezni nadaljeval, vendar ne kakor hočem jaz – ampak tvoja volja se naj zgodi.

Apostol Pavel je zapisal:”..tečem proti cilju po nagrado, h kateri nas od zgoraj kliče Bog v Jezusu Kristusu.” Ef.3:14 (SPJ, 2010). Pavel je stavil svoje upanje na to nagrado: večno nagrado z Bogom. Še bolje, Pavel je vedel, da je nagrada sigurna, ker je bil poklican po samem Jezusu. Tudi sami imamo pravico do iste nagrade in do večnosti, če prepoznamo Jezusa kot Božjega Sina, ki je eden z Očetom.

Večina od nas lahko samo sanja, da bi dosegla nagrado kot je zmaga na SP. Ampak vsak od nas naj ve, da že imamo dar zveličanja in to nebeško nagrado, če le zaupamo v Jezusa, ki je zagotovil  in že zavaroval njeno “izplačilo”. Vsakemu, ki verjame, pripravlja prostor, ki mu pripada.

Ne prepustimo naše večne usode naključju.

Filipljanom 3:7-14

7 Toda kar je bilo zame dobiček, to sem zaradi Kristusa začel imeti za izgubo. 8 Še več, za izgubo imam vse zaradi vzvišenosti spoznanja Kristusa Jezusa, mojega Gospoda. Zaradi njega sem zavrgel vse in imam vse za smeti, da bi bil Kristus moj dobiček 9 in da bi se znašel v njem, in to ne s svojo pravičnostjo, ki izvira iz postave, ampak s pravičnostjo, ki je po veri v Kristusa, se pravi s pravičnostjo, ki je iz Boga in sloni na veri, 10 da bi spoznal njega in moč njegovega vstajenja ter delež pri njegovem trpljenju, pri tem pa postajam podoben njegovi smrti, 11 da kako pridem do vstajenja od mrtvih. 12 Ne, kakor da bi to že dosegel ali prišel do popolnosti, vendar pa se trudim, da bi to osvojil, ker je tudi mene osvojil Kristus Jezus. 13 Ne mislim, bratje, da sem to dosegel. Eno pa: pozabljam, kar je za menoj, in se iztegujem proti temu, kar je pred menoj, 14 ter tečem proti cilju po nagrado, h kateri nas od zgoraj kliče Bog v Kristusu Jezusu.

rešitev:

lev (1966), pes (1994), petelin (1998), lev (2006)

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: