bog piše blog™

SP 2010 – 3.dan (ned. 13. jun.) Gol!

Posted by bog pise blog™ na junij 13, 2010

Citat za prebrat: Marcos Senna (Španija) Srečen sem, da lahko igram v Španiji, ampak obstaja nekdo, ki mi je  pomembnejši – Jezus Kristus. Rad bi povedal vsem, ki me slišijo, da je Jezus center mojega življenja.

pravilni odgovori na koncu bloga

1. Lothar Matthaus in Antonio Carbajal delita rekord z največ nastopi na SP, koliko krat sta igrala? 2. Kdo je bil najmlajši strelec na SP?

To poletje najimenitnejši umetniki igre, katere glavni objekt je “okroglo usnje” merijo svoje moči v JAR na SP 2010, ki je že postreglo z določenimi posebnostmi in presežki. Borijo se za naslov svetovnega prvaka. Priča smo in še bomo neverjetnim atletskim sposobnostim, individualnim akcijam. Nekateri igralci bodo prvič igrali na kakšnem svetovnem prvenstvu in se bodo mogoče po pritiskom “izgubili”. Mogoče bodo nekateri “sebično” zaradi svoje “slave” – želeli doseči gol in tako pozabili na resnični pravi gol, ki se imenuje zlati pokal SP.

Ko je bil Jezus na zemlji je pritegnil pozornost kot nihče drug in še vedno je tako. Njegova slava in popularnost sta bili neverjetni, kakor je bila tudi njegova moč Mk.1:34! K njemu so prihajala cela mesta, da bi jih pozdravil ali samo, da bi mu prisluhnili Mk.1:32. Če bi Jezus bil samo človek, bi zaradi slave lahko hitro izgubil iz vida svojo pravo misijo, ki ga je vodila na križ, da bi nam lahko bilo odpuščeno.

Na srečo Jezus iz vida nikoli ni izgubil pravega cilja in gol, ki ga je hotel doseči. Vedel je, da je njegov posel najpomembnejši kar jih je kdo imel na svetu. Zavedal se je, da je pogovor in oznanitev centrala tema njegovega pridiganja Mk. 1:38. Ker so naši grehi lahko odpuščeni “samo” skozi poslušanje, razumevanje in sprejemanjem Božje besede. Jezus je storil vse, da bi slišali to sporočilo. Ostaja samo eno vprašanje, kako sem se odzval, kako se odzivamo?

Za Jezusa je bilo zadeti gol vedno samo eno – umreti na križu.

Marko 1:32 – 38

32 Ko pa se je zvečerilo in je sonce zašlo, so prinašali k njemu vse bolnike in obsedene. 33 Vse mesto se je zbralo pred vrati. 34 In ozdravil je veliko bolnikov z različnimi boleznimi in izgnal veliko demonov, ki pa jim ni dovolil govoriti, ker so ga poznali.

Jezus potuje in uči
35 Navsezgodaj, ko je bilo še čisto temno, je vstal, se odpravil ven na samoten kraj in tam molil. 36 Simon in njegovi tovariši so mu sledili. 37 Ko so ga našli, so mu rekli: »Vsi te iščejo.« 38 Rekel jim je: »Pojdimo drugam, v bližnja naselja, da bom tudi tam oznanjal, kajti za to sem prišel.«
rešitev:

5. Pele, 17. let – 1958
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: