bog piše blog™

GRADIMO SUŽENJSTVO ali sadovi slovenske politike!

Posted by bog pise blog™ na junij 10, 2010

RTV SLO – ODDAJA DOSJE
avtor: Jelena Aščić

GRADIMO SUŽENJSTVO – ALI OBERIMO SADOVE 20. LETNEGA DELA SLO POLITIKE!

Mislim na politiko, ki jo v Sloveniji vodijo naši možje iz  LDS, SDS, SD, SNS, DESUS, SLS, NSI, ZARES etc.! To so tisti ljudje, ki pred volitvami  “obljubljajo nebesa, po njih pa za nas delajo v peklu”. Vmes pa govorijo o pravni državi v kateri se načelo pravičnosti upošteva samo, ko gre za mednarodne odnose.

Link do oddaje: klik

Link do oddaje: klik

Več: Ne bodimo črnogledi niti naivno optimistični kar se prihodnosti tiče. Zavedati se moramo, da usoda v tem primeru ne obstaja. Vse je v naših rokah. Bojim se pa, da drvimo črnemu scenariju nasproti. Še posebej, ko na primer glavni inšpektor za določeno področje reče, da ni pristojen za določene zadeve in ne nadaljuje, da je že podal predloge vladi za spremembo zakonov ali zahteve za izdajo določenih uredb. Ta pasivnost, ta brezbrižnost državne uprave je postala zastrašujoča (žal mi je, da so v to “množico” všteti ljudje, ki jim ni vseeno in delajo  transparentno ter po svojih najboljših močeh).

Advertisements

2 komentarja to “GRADIMO SUŽENJSTVO ali sadovi slovenske politike!”

 1. Miha said

  Gradimo suženjstvo?
  Čestitam RTV SLO za to zelo kvalitetno oddajo-dosje: GRADIMO SUŽENJSTVO, tako aktualno, da predlagam, da jo posname na DVD, jo ponudi za 1 € slovenskim zaposlenim in brezposelnim.
  Politični eliti vseh barv in predvsem številnim družboslovnim delovno pravnim strokovnjakom in ostalim »dušebrižnikom«, ki vsi že desetletja zelo dobro plačani »skrbijo« za minimalno blagostanje in človekove pravice navadnih državljanov, predvsem zaposlenih delojemalcev, pa ta DVD podari kot študijsko gradivo! To naj bi bilo vsem tem darilo, saj jih tako in tako vzdržujejo davkoplačevalci, predvsem zaposleni delavci.
  To se lahko dogaja delavcem, tujim in nič manj domačim, zgolj tedaj, ko poklicani in za to plačani, nimajo osnovne empatije, etike in čuta odgovornosti, in rešujejo probleme »salonsko«, daleč od realnega življenja sodobnega sužnja.
  Prikazana zaščita delojemalcev, domačih in enakopravno tujih, v Avstriji, je za slovenske delavce, domače in tuje, lahko še dolgo (?) le »fatamorgana«, iluzija.
  Sodobno suženjstvo, žal zelo eklatantno, tudi v »opevani« socialni in pravni državi Sloveniji!
  Franc Mihič

  • bog pise blog said

   g. Mihič, se strinjam z vašim komentarjem. Podali ste dober predlog – DVD in potem ta DVD dati politikom namesto 13. plače odpravnin ali regresa.

   RTV SLO z Jeleno Aščić je v tej oddaji naredil vrhunsko delo in strgal politikom maske z obraza.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: