bog piše blog™

Nikola Tesla malo drugače – video (delo, duhovnost & življenje)

Posted by bog pise blog™ na junij 2, 2010

Spoštovani,

ne vem kako bi  začel oz. opisal pomembnost, lik in delo Nikole Tesle (10. julij1856 – z. januar 1943) v zgodovini človeštva. Osebno se mi zdi, da premalo poznamo njegovo delo in pot, ki jo je prehodil. Če nič drugega se lahko iz njegovega življenja naučimo mnogo principov, ki jih je vredno slediti.

V tem priloženem filozof in “univerzalist” g. Abramović, ki velja za enega najboljših, če ne najboljših poznavalcev Nikole Tesle v oddaji Agape na posebno zanimiv način  govori o geniju iz Like (duhovnost N. Tesle vpleta v njegove izume, kar zna biti še posebej zanimivo).  Gospod Abramović prihaja iz  pravoslavnega ozadja in to mu je treba vzeti v račun. Najbolje slediti nasvet apostola Pavla, ki pravi, da “dobre stvari obdržimo, slabe pozabimo oz. zavržemo”.

Verjemite v priloženih posnetkih bomo našli veliko dobrih stvari, ki jih morda še nismo slišali. In za takšne informacije smo sebi na koncu ponavadi hvaležni, da smo si vzeli čas za njih. Oddaja nam približa Teslino  življenje v Mariboru, kako je Goethe (Faust) vplival s svojimi deli na njegove izume, o tem kako deluje Kozmus itn. Zakaj o bogovih “nema znanja”. Kdaj je postal vegetarijanec in kako se je prehranjeval? O časovni spirali, o odnosu materije in prostora v “etru” iz katerega se razvija in v katerega se materija vrača in še in še. Najbolje, da si kar ogledati posnetke (2.oddaji).

Osnovni linki o Tesli: Wikipedia v SIWikipedia v ENWikipedia v SR
Citati N. Tesle (v Ang.): http://en.wikiquote.org/wiki/Nikola_Tesla

Oddaja Agape na youtube:
1. posnetek –

2.posnetek , 3.posnetek , 4.posnetek5. posnetek , 6. posnetek, 7. posnetek , 8. posnetek , 9. posnetek , 10.posnetek , 11.posnetek , 12.posnetek , 13.posnetek

P.S. Prosil bi za dobre linke, informacije o N. Tesli, ki bi jih lahko dodal k zapisu.

Več: Ne bi rad bil osladen, meni osebno raziskovanje Kozmusa  in zakonov, ki vladajo in so med seboj prepleteni na tako čudovit način v določeni soodvisnosti, na nov način odkriva Persono, ki se “skriva” za “velikim pokom”. Odkriva mi Persono po kateri in za katero je vse. Tolaži me dejstvo, da v tem raziskovanju nisem bil nikoli sam – pred menoj so bili geniji (I. Newton, A. Einstein, N. Tesla itn.), ki so se nad vsem navduševali še veliko bolj kot se lahko moja malenkost.
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: