bog piše blog™

Mir od Boga ali “Božji obraz” na monitorjih v Cernu?

Posted by bog pise blog™ na julij 6, 2009

Nerazporejeno, včasih je lahko kakšno pismo tudi nerazporejeno, še posebej, če je prvo…

Najprej Vas vse skupaj lepo pozdravljam, še posebej  v teh dneh splošnega pomanjkanja (7/2009), ko so gospodarstvo in moralo na zemlji zavozili v “franže” prav tisti ljudje, ki so se najbolj upirali in posmehovali Božjim zapovedim, morali in načinu poslovanja, vodenju držav, pravični delitvi dobrin (dober primer slednjega) in ostalim “brez veznim” predlogom ter nasvetom iz Biblije. Prav ti nasveti, bi lahko preprečili ali vsaj omilili krizo, kot jo poznamo danes. Zato Vam v tem težkem času resnično želim pravi MIR.

Človek si danes težko zagotovi mir v materialnem smislu, če je svoje imetje prepustil bankam oz. njihovim skladom, ki upravljajo v dogovoru s tajkuni.  In oškodovanec lahko samo nadaljuje s preklinjanjem, ko mu politiki sprejemajo – NJEMU (nam) – škodljive zakone, v istem mahu pa pohlepno hlastajo po skupnem premoženju, ter ga nestrpno in počasi, pa vendar zanesljivo topijo v privatne žepe.

Človek, ki je preskrbljen v svojem življenju in si lahko privošči “vse kar mu srce poželi”, notranjega miru ne more kupiti. Moder človek bo poskrbel za svoj mir. Najprej tako, da se bo držal že omenjenih nasvetov (ali pravil, kakor želite). Človek se mora omejiti v svojih sebičnih in pre/dobrih željah, če ne, “uniči sebe in svoje najbližje”.

Imeti mir s svojimi sosedi je zlata vredna naložba, imeti mir s sosednjo državo je koristno, imeti mir v srcu, v svoji notranjosti, imeti takšen mir je  neprecenljivo.

Mir in radost lahko človek doživi TUDI če niso zagotovljene vse njegove materialne in duševne potrebe. Na koncu nam to priča zgodovina. Dragi ljudje, vsak dan ima dovolj svojega zla, zato poskušajmo dobiti ta tako željen mir! Ta mir o katerem govorimo se lahko doseže samo po veri v Gospoda. Vemo, Bog nas ljubi. Zato lahko imamo mir, čeprav hodimo po dolini smrtne sence (v nevarnosti, negotovosti ali spremenljivkah prihodnosti).

Shalom ali notranji mir in resnično zadovoljstvo,  pridejo, kot smo dejali, po veri, če smo pred tem v našem življenju, pošteno in vestno opravili vse, kar je bilo v naši moči. Takrat se bo lahko tudi v našem življenju izpolnila želje apostola Pavla, kot je zapisal Filipljanom:” In Božji mir, ki presega vsak um, bo varoval vaša srca in vaše misli v Kristusu Jezusu.”

Ne pozabimo, resničen mir lahko dobimo samo, če se v veri naslonimo na njega čigar obraz se bo  enkrat v prihodnosti “izrisal” na ekranih v Cernu. In takrat bodo vsi v en glas za Mojzesom ponovili:”V začetku je Bog ustvaril nebo in zemljo.” Verujmo in imejmo mir, delo Newtona, Einsteina in drugih, ki so iskali Njega na delu pa prepustimo ljudem v Švici čeprav iščejo samo majhen delček, ki ga nekateri imenujejo tudi Božji.

Advertisements

5 komentarjev to “Mir od Boga ali “Božji obraz” na monitorjih v Cernu?”

 1. Peter said

  Hm, zanimivo vse skupaj, recesija je v resnici nastala zaradi naše prevelike požrešnosti s tem bi se lahko strinjal…, miru pa od nikoder, morda nam res manjka vere!

 2. 5Xum said

  Se nekje med “brezveznimi” predlogi biblije nahaja tudi tisti o kamenjanju prešuštnic? Resnično upam, da od vrlih zemljanov ne pričakuješ popolnega upoštevanja bibličnih zapovedi… In ko je ravno govora o ekonomiji, v branje pridajam zadnji odstavek mojega lastnega bloga
  http://zaveze.blog.siol.net/2009/06/03/31/

  • bogimablog said

   Dragi 5Xum, pričakujem, da bodo običajni ljudje upoštevali vse “brezvezne” biblične zapovedi… ko govorim vse, govorim o bibličnih, ne civilnih zakonih tistega časa, ko so v določeni kulturi, času in okolju ti zakoni vzdrževali osnovni red in mir v narodu, ki še ni imel klasičnih sodišč, policije in vojske, kot jo poznamo danes.

   Mešanje bibličnih zapovedi in civilnih zakonov v Bibliji (ki jo sestavlja najmanj 66 knjig) in njihovo razumevanje izven njihovega časa nastanka, kulture, okolja in same njihove narave je alarmanten kazalec osnovnega nepoznavanja in “amaterstva” brez primere. “Amaterstva”, ki je še posebej lastno “samooklicanim” in “političnokronanim” mislecem 20 in 21. stoletja.

 3. 5Xum said

  Citiram tvoj blog: “nasvetom iz Biblije”. Že prav, priznavam, da sem amater, zato res ne vem, kje v delu je treba potegniti črto med tem, kaj je v Bibliji zastarelo in kaj ne. Hkrati pa me zanima, kdo na tej Zemlji ima dejansko dovolj duhovne avtoritete, da to ločnico lahko potegne?

  Biblijo lahko razumemo kot neresnično, resnično in relevantno, ali pa kot nekje vmes. Če jo priznavamo kot relevantno, ne vidim kje mi dobimo pravico, da jo potem še po mili volji cenzuriramo.

 4. bog piše blog said

  Dragi 5Xum, zelo dobro vprašanje, ki ga amaterji ne bi znali postaviti. Na njega si ti ne upam odgovarjati, kot bi stresal karte iz rokava. Upam, da čim prej nadaljujem s serijo blogov o Bibliji v kateri se bodo odgovori “morali” dati.

  Toliko za sedaj, če se mi bo kaj pametnega utrnilo se ti bom javil.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: